torsdag 4. november 2010

Finn fred. Nå.


Oprah og jeg er enige: Dette er den viktigste boken i våre liv. Jeg skal forsøke å oppsumere det jeg oppfatter som noe av essensen:
Tankene våre - "stemmen i hodet" - er kun en del av bevisstheten vår. Mister man den delen av hjernen som gjør tenking mulig, slik jo f. eks 3/4 av hjerneslagene forårsaker, så er man likevel ved full bevissthet. Man opplever da verden akkurat slik den er her og nå, og ikke gjennom et filter av tankemønstre og følelser. Det er tankene våre som bedømmer det vi opplever, som kaller det for "bra" eller "dårlig". Det er tankene våre som er kilden til stress og andre negative følelser, fordi de skaper et gap mellom virkeligheten og "slik det burde være".
Tankene våre har sin praktiske funksjon, og er i utgangspunktet ikke et onde. Men vi setter altfor stor lit til dem, og legger dermed bl.a lokk på andre former for mer direkte intelligens. F.eks intuisjon, eller magefølelse, på godt norsk.
"Det er nå du lever" forklarer hvordan man finner veien gjennom tankestøyet og til stillheten, freden og den ekte gleden over livet som bor i oss. Akkurat Nå.

Boken ovenfor er kortversjonen av den øverste. Den er lettlest og praktisk. Man kan lese små avsnitt om gangen - og få enormt mye ut av det. Du kan lese litt på sengekanten, på bussen, i en 5 min pause på jobb - alle har tid til det! Og har du ikke det, så er det noe galt med dagen din.
Finnes også på lydbok.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar